Η ομαδική έκθεση «wetellourselvesstoriesinordertolive» στον ανεξάρτητο χώρο σύγχρονης τέχνης Callirrhoe

17 Φεβρουαρίου 2023 – 11 Μαρτίου 2023 Η ομαδική έκθεση «we tell ourselves stories in order to live» στον ανεξάρτητο χώρο σύγχρονης τέχνης  Callirrhoe

«Και ξαφνικά συνόδευα τη φίλη μου στο νοσοκομείο. Η φίλη μου μου χαμογέλασε, όρθωσε τη γροθιά της στον αέρα και χάθηκε στη γυάλινη πόρτα. Η φίλη μου είναι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος. Η φίλη μου είναι μαχήτρια. Η φίλη μου είναι η Beate και αυτή η έκθεση είναι αφιερωμένη σε εκείνη»

Στο πλαίσιο ενός κύκλου φιλίας, δεκαεννέα θηλυκότητες καταπιανόμαστε με την έννοια της λήψης και της παροχής φροντίδας, αυτή την πρακτική που επιστρατεύουμε καθημερινά προκειμένου να επιβιώσουμε σε περιβάλλοντα που αντιτίθενται στην ίδια μας την ύπαρξη. Ενάντια στη συμπλεγματική έννοια της οικογένειας αλλά και την εμπορεύσιμη χρήση της ευημερίας και της αυτοβελτίωσης που προωθείται μέσω σεμιναρίων και έξυπνων εφαρμογών, επικεντρώνομαστε στο συν-αίσθημα, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις και την αλληλεξάρτηση. Στεκόμαστε κριτικά στην αγαθοεργία, στην ψευδαίσθηση της ατομικής ευδαιμονίας, την αυτοσυντήρηση και την ανθεκτικότητα. Με πνεύμα ριζοσπαστικής συγγένειας και ελπίδας, απωθούμε το όποιο μειονέκτημα και επιλέγουμε την ευαλωτότητα και την προκλητική αλληλεξάρτηση ως τις κατεξοχήν μεταξύ μας συνθήκη συμβίωσης.

Με έργα των Εύα Ανέρραψη, Μαρία Φ Ντολόρες, Αναστασία Δούκα, Ντόρα Οικονόμου, Selma Koran, Ειρήνη Μίγα, Ραλλού Παναγιώτου, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Νατάσα Παπαδοπούλου, Νανά Σαχίνη, Γεωργία Σαγρή, Beate Scheder, Σοφία Τούμπουρα, Μαρίνα Βελισιώτη, Κηβέλη Ζωή σε συνεπιμέλεια Ξένιας Καλπακτσόγλου και Ολυμπίας Τζώρτζη.

Καλλιρρόης 122 Kαλλιθέα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s