Μουσείο Μπουζιάνη

Μουσείο Μπουζιάνη

Το μουσείο Μπουζιάνη είναι αφιερωμένο στον Έλληνα εξπρεσιονιστή ζωγράφο, Γιώργο Μπουζιάνη (1885-1959). Στεγάζεται στη νεοκλασική κατοικία, όπου έζησε ο ζωγράφος κατά τη δεκαετία του ’30 και στο νέο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου δίπλα στη κατοικία αυτή, έργο των αρχιτεκτόνων Studio 75.

Στo μουσείο που βρίσκεται στην περιοχή της Δάφνης, μια λιτή επιγραφή υποδέχεται τον επισκέπτη. «Εδώ έζησε ο ζωγράφος Γεώργιος Μπουζιάνης από το 1935 ως τον θάνατό του στις 22.10.59. Το σημαντικότερο έργο του δημιουργήθηκε σε αυτό το σπίτι».  Δίπλα, ένα σύγχρονο τετραώροφο κτίριο το Πολιτιστικό Κέντρο «Γιώργος Μπουζιάνης». Γκρι χρώμα στον κορμό του κτιρίου, περσίδες και ξύλινα πετάσματα για την επένδυση του «κουτιού» των εκθεσιακών χώρων και ένας συνδυασμός σκληρών και μαλακών επιφανειών (μάρμαρο, πλάκες Καρύστου, σκυρόδεμα, ζώνες φύτευσης) για τον περιβάλλοντα χώρο. Η παλιά αυλή της ανακαινισμένης κατοικίας, συνδέει το παλιό και το καινούργιο οίκημα.

Οι επίμονες προσπάθειες του Δήμου Δάφνης – Υμηττού ευδοκίμησαν και το 2010 εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο και το Σπίτι – Μουσείο, τιμώντας τον διεθνώς αναγνωρισμένο ζωγράφο που έζησε και δημιούργησε στη Δάφνη. Στο χώρο διενεργούνται εκθέσεις με διεθνή προβολή που προσελκύουν δημιουργούς και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διεύθυνση: Γ. Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη

Ωράριο λειτουργίας:12:00μμ. – 07:00μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2109028455

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s