Η έκθεση «Αλέκος Φασιανός: έργα 1960-1980» στο Μουσείο Μπουζιάνη

10 Ιανουαρίου 2023 – 03 Μαρτίου 2023 Η έκθεση «Αλέκος Φασιανός: έργα 1960-1980» στο Μουσείο Μπουζιάνη

Εργα από τα πρώτα είκοσι χρόνια δημιουργίας του Αλέκου Φασιανού, εκτίθενται στο Μουσείο Μπουζιάνη, ως φόρος τιμής στον καλλιτέχνη που έφυγε πτιν από ένα χρόνο. Έργα σε καμβά, μελάνια, μονοτυπίες και μοναδικές χειροποίητες αφίσες από τη δεκαετία του 60 έως και το 1980 εκτίθενται για πρώτη φορά και ιχνηλατούν τη πορεία του ζωγράφου στα πιο δημιουργικά του χρόνια.

Την αφετηρία της έκθεσης αποτέλεσε η συνομιλία ανάμεσα στον συλλέκτη Κυριάκο Τσιφλάκο και τους επιμελητές του μουσείου με θέμα τη σημαντική ζωγραφική διαφοροποίηση στη δημιουργία της ανθρώπινης φιγούρας ανάμεσα στον Μπουζιάνη και τον Φασιανό, από την ακαδημαική της μορφή στη μοντέρνα εκδοχή.

Ο Μπουζιάνης αλλοιώνει πρόσωπα και φιγούρες δραματικά, στα χρώματα της γής, χωρίς ποτέ να μειώνει την ανθρώπινη υπόστασή τους, ενώ ο Φασιανός εξομειώνει τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά – κοινωνικά και φυλετικά – με σκωπτικότητα, χιούμορ και έντονα χρώματα. Από τη μια πλευρά ο μοναχικός, εσωστρεφής Μπουζιάνης και από την άλλη ο φωτινός, ξέγνοιαστος Φασιανός.

Μουσείο Μπουζιάνη

Γ. Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Πεμ. – Κυρ. 12:00 – 16:00

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s