Ο γλύπτης Βασίλης Σαρρής παρουσιάζει την δουλειά του  στην ομαδική έκθεση “Νέα Σύμβολα 2” στην Chili Art Gallery

Ο γλύπτης Βασίλης Σαρρής παρουσιάζει την δουλειά του  στην ομαδική έκθεση “Νέα Σύμβολα 2” στην Chili Art Gallery

Ο γλύπτης Βασίλης Σαρρής παρουσιάζει την δουλειά του 10 με 19 Νοεμβρίου στην ομαδική έκθεση “Νέα Σύμβολα 2” στην Chili Art Gallery με θέμα τη δημιουργία ισχυρών συμβόλων στις εικαστικές τέχνες που απαντούν στις ζοφερές προκλήσεις του “Σήμερα”.

Τα αντικείμενα που επιλέγει να αναπαραστήσει σε μάρμαρο – μια παλιά καρέκλα, μια χαρτοσακούλα, ένα καρβέλι ψωμί κ.λ.π. – είναι καθημερινά, χρηστικά ή απαραίτητα για την επιβίωση.  Μέσω της γλυπτικής δίνει μια άλλη διάσταση σε αυτά τα αντικείμενα καλώντας το θεατή να πάρει θέση απέναντί τους.

Όπως δηλώνει και ο ίδιος «Από την αναστήλωση αρχαιοτήτων στην σύγχρονη γλυπτική, βρίσκω τον εαυτό μου σε μόνιμη κίνηση μέσα στο χρόνο. Τα σύμβολα που παρουσιάζω σε αυτή την έκθεση δεν είναι καινούργια δεν είναι δικά μου. Είναι αντικείμενα – σύμβολα από την αρχαιότητα μέχρι το τώρα. Είναι η ανθρώπινη παρουσία μέσα στα σύμβολα που τα ανατροφοδοτεί εννοιολογικά κάθε εποχή»

Ο Βασίλης Α. Σαρρής γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λυγουριό Αργολίδας. Η σχέση του με το μάρμαρο ξεκίνησε από τις αναστηλωτικές εργασίες στον χώρο του θεάτρου της Επιδαύρου. Έκτοτε ασχολείται με την αναστήλωση μνημείων αλλά και με την σύγχρονη γλυπτική. Από το 2010 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα γλυπτικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει παρουσιάσει δουλειά του στις αντίστοιχες χώρες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s