Η έκθεση με τίτλο Seeing the invisible στον Εθνικό Κήπο μια συνδιοργάνωση της Outset Greece και του Δήμου Αθηναίων.

22Οκτωβρίου 2022 –Σεπτέμβριο 2023 Η έκθεση με τίτλο Seeing the invisible στον Εθνικό Κήπο μια συνδιοργάνωση της Outset Greece και του Δήμου Αθηναίων.

O Δήμος Αθηναίων και Outset Greece για πρώτη φορά διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον Εθνικό Κήπο, τη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης Seeing the invisible που δημιουργήθηκαν με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.

Η έκθεση παρουσιάζεται συγχρόνως σε δέκα βοτανικούς κήπους σε όλον τον κόσμο. Δεκατρία έργα Augmented Reality καταξιωμένων διεθνών καλλιτεχνών φιλοξενούνται στην έκθεση Seeing the invisible σε όλους τους κήπους, όμως για την έκθεση στην Ελλάδα, έγινε ανάθεση ενός νέου έργου σε μία Ελληνίδα καλλιτέχνιδα με αποτέλεσμα ο Εθνικός Κήπος να είναι ο μοναδικός συμμετέχων κήπος που παρουσιάζει το 14ο έργο. Το έργο είναι η «Νέα Ζωή» της Λουκίας Αλαβάνου.

Η βασική θεματική της έκθεσης επικεντρώνεται στη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον, εξερευνώντας τα όρια και τις συνδέσεις μεταξύ τέχνης, τεχνολογίας και φύσης. Η έκθεση υιοθετεί μοντέλα βιώσιμων πρακτικών, εξού και τοποθετεί αυτές τις ψηφιακές εμπειρίες μέσα στους βοτανικούς κήπους, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προστασίας της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής και περιορίζοντας το αποτύπωμα του άνθρακα στο ελάχιστο.

Τα έργα «παρουσιάζονται» στα μονοπάτια του Εθνικού Κήπου και στα εμβληματικά του σημεία μέσω της πρωτοποριακής τεχνολογίας. Η θέαση των έργων γίνεται μόνο μέσω της δωρεάν εφαρμογής Seeing the invisible, την οποία οι θεατές μπορούν να κατεβάσουν στο smartphone κινητό ή το tablet. Οι επισκέπτες ακολουθούν τη προτεινόμενη διαδρομή της έκθεσης χρησιμοποιώντας τον χάρτη GPS της εφαρμογής. Όταν ο θεατής βρεθεί σε κοντινή απόσταση από ένα έκθεμα, η εφαρμογή τον ενημερώνει για να σαρώσει την καθορισμένη ζώνη με την συσκευή του. Το φυσικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης παραμένει ίδιο, όμως μέσω τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας τα έργα της έκθεσης προβάλλονται στις προεπιλεγμένες γεωγραφικές θέσεις.   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s