Γκαλερί Αργώ
Η Γκαλερί Αργώ ιδρύθηκε το 1970 στη Λευκωσία από τον δημοσιογράφο Κώστα Σερέζη. Χαρακτηρίστηκε επίσης ως η πρώτη σοβαρή προσπάθεια συστηματικής προβολής της Τέχνης στο νεοσύστατο κυπριακό κράτος. Τότε παρουσίασαν το έργο τους και Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι, λόγω της δικτατορίας, δεν εξέθεταν στην Ελλάδα, καθώς και Έλληνες της Διασποράς.
Το καλοκαίρι του 1974, αμέσως μετά την τουρκική εισβολή, μεταβάλλεται σε χώρο καθημερινών εκδηλώσεων εθνικού, κοινωνικού και πολιτιστικού προβληματισμού, με τις οποίες ασχολείται ευρύτατα ο Τύπος. Αυτό κράτησε ως την άνοιξη του 1975, οπότε έκλεισε με την εγκατάσταση του ιδρυτή της στην Ελλάδα.
Το 1976 άρχισε την αθηναική της ζωή, στην οδό Μέρλιν 8, στο Κολωνάκι. Την εγκαινίασε ο Μαρίνος Καλλιγάς, πρώην διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης. Η πρώτη αυτή έκθεση περιλάμβανε έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα που η «Αργώ» είχε παρουσιάσει στην Λευκωσία: Αχιλλέα Απέργη, Γιώργο Βακιρτζή, Σπύρου Βασιλείου, Γιάννη Γαιτη, Βάσως Καράκη, Κώστα Μαλάμου κ.α. Η δραστηριότητά της στη διεύθυνση αυτή κράτησε 28 χρόνια, ως το Μάιο του 2004.
Από το φθινόπωρο του 2004 η Γκαλερί Αργώ απέκτησε τις νέες και μόνιμες αίθουσές της, που βρίσκονται στο βάθος του αιθρίου του «ΜελάθρουΗώςΙΙΙ», στην οδό Νεοφύτου Δούκα 5, σε ένα από τους ωραιότερους μικρούς αθηναικούς δρόμους, στην καρδιά του Κολωνακίου. Το κτήριο σχεδιάστηκε από τον διαπρεπή αρχιτέκτονα Κ.Δ. Καψαμπέλη, που κόσμησε το δρόμο αυτό, στον οποίο διατηρούνται και ωραία δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, με εξαίρετα κτήρια της μεταπολεμικής εποχής.
Η «Αργώ» δεν αυτοπεριορίζεται στον προγραμματισμό της. Προβάλλει καταξιωμένους και νέους δημιουργούς, φιλοξενεί έργα διαφόρων τεχνοτροπιών χωρίς να αποφεύγει τις πρωτοποριακές διατυπώσεις. Είναι ανοικτή σε όλες τις καλλιτεχνικές τάσεις που έχουν να δώσουν ένα έργο ουσίας.