Αφροδίτη Παναγιωτάκου

Αφροδίτη Παναγιωτάκου

Η Αφροδίτη Παναγιωτάκου είναι Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση. Είναι υπεύθυνη στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης του Τομέα Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση και επιβλέπει τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες και τον προγραμματισμό του Ιδρύματος, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στα θυγατρικά παραρτήματα σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες.

Ο προγραμματισμός του Τομέα Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση που έχει αναπτύξει περιλαμβάνει μεγάλα προγράμματα αναθέσεων και παρουσιάσεων διαθεματικής φύσης, καλύπτοντας τα πεδία των σύγχρονων, δυναμικών εικαστικών και παραστατικών τεχνών, του διευρυμένου κινηματογράφου, της ψηφιακής τέχνης, των νέων μέσων και της αστικής ανάπτυξης, καθώς επίσης διεθνή και εγχώρια residencies, υποτροφίες και υβριδικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Αυτός ο προγραμματισμός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σύγχρονη ελληνική και διεθνή καλλιτεχνική έκφραση και διαδικασία, με αναθέσεις πρότζεκτ που εκλαμβάνουν την πόλη ως καλλιτεχνικό τόπο, αναδεικνύοντας τρέχοντα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα και πυροδοτώντας τον δημόσιο διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την κλιματική κρίση.

Σπούδασε Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων -στην Αισθητική και στην Πολιτιστική Πολιτική και Διαχείριση- από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Έχει εργαστεί σε πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό-Εθνική Λυρική Σκηνή, Υπουργείο Πολιτισμού, Royal Opera House, Cheek by Jowl-και είναι μέλος σε διάφορες επιτροπές που ασχολούνται με την ανάπτυξη της πολιτιστικής πολιτικής στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s