Έκθεση «Η Τέχνη ως Μέσο Επικοινωνίας στην Επίλυση Συγκρούσεων» στην Casa Bianca

30 Ιουνίου 2022 – 31 Ιουλίου 2022 Έκθεση «Η Τέχνη ως Μέσο Επικοινωνίας στην Επίλυση Συγκρούσεων» στην  Casa Bianca

Η επίκαιρη όσο ποτέ έκθεση με τίτλο «Η Τέχνη ως Μέσο Επικοινωνίας στην Επίλυση Συγκρούσεων» που εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στην Θεσσαλονίκη στην Casa Bianca, περιλαμβάνει έργα 39 διεθνούς φήμης καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων του Νέλσον Μαντέλα αλλά και Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών.

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του “Conflict and Art”, μιας διεθνούς πρωτοβουλίας με επικεφαλής τηΘεσσαλονικιά Βάσια Δεληγιάννη, Επιμελήτρια Τέχνης-μουσειλόγο, καθηγήτρια και καλλιτέχνιδα που ζει και εργάζεται στην Ουάσιγκτον DC, στις Η.Π.Α.

‘Όπως τόνισε η κ. Δεληγιάννη «Αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο χάρτη και γίνεται μια πόλη-σήμα στην οποία συναντιούνται 39 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο με ένα κοινό θέμα. Μπορεί η τέχνη να βοηθήσει στην επίλυση συγκρούσεων; Πως δίνουν οι καλλιτέχνες απάντης; Με το να φέρουν τον κόσμο στον ίδιο χώρο. Η τέχνη είναι αφορμή για να βρεθούν όλοι μαζί και για να λύσει κάποιος συγκρούσεις, το πρώτο που πρέπει να κα΄νει είναι να επικοινωνίσει».

Παράλληλα με την έκθεση διοργανώθηκε διεθνές συνέδριο με θέμα: «Τέχνη και επίλυση συγκρούσεων: Ένας διαπολιτισμικός διάλογος – Art Communicating Conflict Resolution: An Intercultural Dialogue» από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Έδρα UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής για μια Δραστήρια και Αλληλέγγυα Ιθαγένεια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και περιλαμβάνει εισηγήσεις 12 ομιλητών από όλο τον κόσμο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s