Μουσείο Βορρέ

Μουσείο Βορρέ

Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

Το Μουσείο Βορρέ είναι ένα πολιτιστικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής τέχνης και του πολιτισμού, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από την διοργάνωση εκθέσεων σε εσωτερικό και εξωτερικό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά.

Το Μουσείο Βορρέ και τα εκθέματά του καλύπτουν 2500 χρόνια ελληνικής ιστορίας, αποτελείται από ένα σύνολο 14 στρεμμάτων κτιρίων, αυλών και κήπων, παρουσιάζοντας έτσι ένα πανόραμα της Ελλάδας του παρελθόντος και του παρόντος. Αποτελείται από δυο τμήματα: το λαογραφικό τμήμα «Πυργί», που ήταν η κατοικία του Ίωνα Βορρέ και το μουσείο σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Το μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης παρουσιάζει το επίτευγμα του ελληνικού καλλιτεχνικού δυναμικού κατά το δεύτερο ήμισυ του 20ού αιώνα που βασικά προβάλλεται στο Μουσείο Βορρέ με τη συλλογή πινάκων και γλυπτών, που αποτελείται από τα ωριμότερα και πλέον αντιπροσωπευτικά έργα συγχρόνων Ελλήνων δημιουργών. Τα έργα είναι κατηγοριοποιημένα και παρουσιάζονται σύμφωνα με τη θεματική τους. Το κτίριο που φιλοξενεί τη συλλογή έχει σχεδιαστεί από τον γνωστό αρχιτέκτονα Μιχάλη Φωτιάδη.

Το μουσείο, με το συνδυασμό υπέροχων έργων τέχνης, όμορφων υπαίθριων χώρων και κήπων, αποτελεί ένα κόσμημα που προσελκύει πληθώρα επισκεπτών κάθε χρόνο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s