Μαρίνα Αθανασιάδου

Μαρίνα Αθανασιάδου

Ιστορικός τέχνης-μουσειολόγος

Η Μαρίνα Αθανασιάδου είναι ιστορικός τέχνης-μουσειολόγος καθώς και οικονομολόγος και εδώ και είκοσι  χρόνια ασχολείται με την επιμέλεια εκθέσεων σύγχρονης τέχνης σε μουσεία και πολιτιστικούς φορείς. Παράλληλα εκπονεί μουσειολογικές μελέτες καθώς και την υλοποίηση των μουσείων. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, μετά από δεκάχρονη παραμονή στο Παρίσι και το Λονδίνο, αποφάσισε να εργαστεί ως επιμελήτρια εκθέσεων και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα ανέλαβε τη διεύθυνση της Zina Athanasiadou Gallery σε συνεργασία με την μητέρα της. Η γκαλερί ξεκίνησε και συνεχίζει την πορεία της στο χώρο της τέχνης εδώ και 40 χρόνια εκπροσωπώντας καλλιτέχνες από τη Venice Biennale, τη Documenta…

Το 2000 ίδρυσε στην Αθήνα στην περιοχή του Ψυρρή, που τότε ήταν πολύ απόκοσμο, τον πειραματικό χώρο LAB Art Projects με την αρωγή και υποστήριξη δημιουργικών ανθρώπων  Στην συνέχεια έστησε το επόμενο art hub στην Αλωπεκής στο Κολωνάκι. Το aaa, athanasiadou art advice, υπήρξε ένας υβριδικός χώρος όπου παρουσίαζε in situ projects  και street projections. Παράλληλα λειτουργούσε Art Consultant Bureau για επενδυτικές συμβουλές στην Αγορά έργων τέχνης.  

Τα τελευταία χρόνια η ιστορικός τέχνης και μουσειολόγος Μαρίνα Αθανασιάδη αποφάσισε να ανοίξει μια γκαλερί σύγχρονης τέχνης στην Πάρο και αυτό μετά την επιτυχία της έκθεσης που οργάνωσε στο κτήριο Δημητρακόπουλου στην Παροικιά.

Όλο αυτό διάστημα γράφει σε περιοδικά και εφημερίδες σε καλλιτεχνικές στήλες με ιδιαίτερη έμφαση στα artist studio visit interviews. Παράλληλα διδάσκει και δίνει διαλέξεις με θέματα το curating/ επιμέλεια εκθέσεων σύγχρονης τέχνης και το art management and consulting.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s